Milan Hovorka za Sport1: Nama je bitan svaki gol, a kamoli bod

Rukometaši visočke Bosne pobijedili su imenjaka iz Sarajeva rezultatom 21:18 u meču 8. kola Premijer lige BiH. Visočani su tokom cijelog meča imali prednost i držali su sve u svojim rukama, te su na kraju zasluženo slavili.

Trener Milan Hovorka može biti zadovoljan kako je njegova ekipa odigrala meč protiv Bosne (S). 

– Ma naravno da sam zadovoljan. Sve što smo dogovorili, momci su uradili. Znali smo odakle nam preti najveća opasnost, uspeli da zaustavimo Harmandića i Toromanovića, odbrambeno smo stajali pametno i mogu da kažem da smo zasluženo slavili, ističe Hovorka u razgovoru za Sport1. 

Njegovi igrači su bili izuzetno motivisani svih 60 minuta i velikom borbom su došli do bodova. 

– Mi smo igrali protiv Bosne (S) na turniru “Edhem Sirćo” i tu su nas oni nadigrali u potpunosti. Moji momci su želeli da se revanširaju i da borbom nadomestimo taj manjak kvaliteta. To je jedini put da tako nadomestimo, jer treba imati u vidu da od naših 16 igrača u ekipi, njih 11 dosad nije igralo Premijer ligu BiH. Želimo da damo svoj u svakom meču, kaže Hovorka. 

Dva boda iz Sarajeva će sigurno mnogo značiti Visočanima za nastavak sezone. 

– Naravno da će značiti. Nama je bitan svaki gol, a ne bod. Sa ova dva boda ćemo lakše i rasterećenije ući u teže utakmice. Slede nam mečevi protiv Iskre, Leotara, Borca, Vogošće. Mislim da bi ova pobeda u Sarajevu trebalo da bude jedan dobar vetar u leđa i da što bolje uđemo u nastavak sezone, zaključio je Hovorka.  

Sport1.ba