Milan Hovorka – novi trener RK “Bosna” Visoko

Na prijateljskom rukometnom meču između Bosne i Borca, koji je odigran u nedjelju u Visokom, svoj debi na klupi visočke Bosne imao je novi trener Milan Hovorka. Podsjećamo, do njegovog dolaska klub je prevodio Samir Jamaković, a nekadašnji golman visočkog tima ostaće u ulozi pomoćnika novom treneru.

Hovorka stiže iz Aranđelovca, rođen je 1972. godine i iza sebe ima bogatu rukometnu karijeru, iako je najveći dio bio vezan za mlađe rukometne kategorije, gdje je bio jedan od najboljih trenera u Srbiji. Uostalom, zbog svog kvalitetnog rada angažovan je i kao trener reprezentacije centralne Srbije za generacije dječaka 2000, 2002, 2004. i 2006. godište, koji se uspješno pripremaju za kandidate za reprezentaciju Srbije u sve četiri navedene starosne grupe (od 12 do 18 godina starosti).

Također, Hovorka je 2017. i 2018. godine bio trener seniorske ekipe Lokomotive u Super B ligi Srbije, a od 2014. do 2019. godine iza sebe ima četiri titule i to ulazak u Super B pa ulazak u Super A ligu i dva spašavanja od ispadanja iz Super B lige.

Kako smo istakli, veoma dobro se pokazao u radu sa mlađim kategorijama, pa je tako od 2012. do 2017. godine radio u RK Šamot, gdje je vodio mlađe pionire, pionire, kadete, pa čak i seniore tog kluba. Prije toga, radio je i za RK Crvena Zvezda i RK “B99”.

U Visoko stiže da željom da konsoliduje klub i osigura opstanak u ligi, a nakon toga stvori osnovu sa kojom bi se visočka Bosna mogla vratiti u vrh bh. rukometa.

Za njegovoj biografiji stoji:

“Dobro uspostavljen i razvijen rukometni trener, raduje se radu u seniorskom timu i nastavku karijere uz postizanje fantastičnih rezultata. Po prirodi željan da pobjedi kroz ferplej i nadmudrivanje sa drugim trenerima. Uvijek u kontaktu sa najnovijim dostignućima u tehničkom i taktičkom radu kao i fitnesu. Kroz razvijene vještine komunikacije uvijek gradi koherentan i ambiciozan tim željan pobjede.”

Visoko.co.ba