Midhat Hajdarević, vlasnik produkcijske kuće "Magazin plus"

Midhat hajdarevicMidhat Hajdarević je rođen 11.02.1965. godine u Visokom, gdje trenutno živi i radi.
Vlasnik i direktor je produkcijske kuće “Magazin plus”, osnovane 05. maja 1999. godine.

Medijsko iskustvo sticao na ratištima u Sloveniji, potom Hrvatskoj (izvlačeći tadašnje pripadnike JNA iz kasarni i proslijeđivanjem u BiH – mladiće iz Visokog i visočkog okruženja), a tokom rata u BiH, kao Načelnik Službe za informisanje i odnose s javnošću, razvijao medijske projekte afirmacije oružanih snaga – visočkih ratnih formacija.
Poslije rata angažiran na RTV Visoko na projektu afirmacije značajnih datuma i ličnosti iz posljednjeg rata. Političkom linijom “protjeran” s visočke lokalne Radio-televizije Visoko zbog odbijanja “censure” i priče o pokušaju samoubojstva “Zlatnog ljiljana” Alije Mušinbegovića.
Odlukom Općinskog vijeća Visoko iz 1997. godine ovlaštena osoba za evidentiranje, prikupljanje i arhiviranje ratne arhivske građe.
Nekoliko godina radio u informativnoj redakciji NTV “Studio 99” Sarajevo, te bezuspješnom pokušaju formiranje “Bošnjačke TV” u Sarajevu.
Od 1982. godine omladinski aktivista i učesnik mnogobrojnih edukativnih i radnih projekata Saveza socijalističke omladine Jugoslavije i trenutno najbolji poznavatelj/analitičar političke zbilje Visokog i okruženja.
Političko i radno iskustvo sticao kao lider omladinske organizacije “Škole u privredi” – MSŠ “Hazim Šabanović” Visoko, KTK Visoko, kao oficir – natporučnik u Armiji Republike BiH, Oružanim snagama BiH, te kao novinar, urednik i producent u RTV Visoko, NTV “Studio 99”, Produkcijske kuće “Magazin plus”.
Bio je predsjednik karate kluba Visoko, dobitnik je sportskog općinskog priznja Sportskog saveza Visoko za 2013.

www.magazinplus.eu