Microsoft, Klas i Source code implementirali mobilnu aplikaciju Optiumus MB

1742

Na zvaničnoj stranici multinacionalne softverske kompanije Microsoft objavljen je video studije o uspješnoj implementaciji mobilne aplikacije Optimus MB u prehrambenoj industriji Klas d.d. Sarajevo. U studiji slučaja prikazano je kako je primjenom mobilne aplikacije Optimus na Windows uređajima unaprijeđena prodaja Klasovih proizvoda.

„Sistem Optimus MB  i Microsoft Dynamics NAV su našim komercijalistima, menadžerima prodaje i finansijskom sektoru omogućili da se fokusiraju na potrebe naših kupaca, a ne na tehničke i operativne probleme.

Kako bi dodatno osigurali sigurnost podataka i olakšali korištenje mobilnih uređaja, odlučili smo se za Lumia mobitele na Windows Phone platformi koja nam omogućava maksimalnu kontrolu nad uređajima. Ako tome dodamo i dodatne mogućnosti koje nam Nokia uređaji na Windows Phone platformi pružaju, kao što su Office 365 mobile, daljinska kontrola korištenja uređaja, Active Directory integracija kao i secure one-click VPN, odluka o mobilnoj platformi i nije bila posebno teška“, izjavio je Rusmir Hrvić, direktor Klasa, te dodao: „Ponosni smo na činjenicu da smo ovo inteligentno poslovno rješenje realizirali u saradnji sa jednom od najvećih kompanija na svijetu, te uz pomoć domaćih inženjera iz tuzlanskog Source Codea. Ovo je dokaz da je uspjeh u BiH itekako moguć“.

Klas ima oko 500 vlastitih proizvoda koje distribuira u skoro sve trgovačke objekte u BiH, te na tržišta više od 20 zemalja svijeta, pa je upravo taj veliki broj proizvoda i prodajnih mjesta nametnuo potrebu unaprijeđenja poslovnih procesa koji se tiču kupaca, robe i komercijalista. Ubrzo nakon implementacije sistema kupci Klasa su primijetili značajna unapređenja usluga.

“Izuzetno nam je drago da je jedna tako značajna kompanija kao što je Klas izabrala lokalno razvijenu aplikaciju za unapređenje svog poslovanja. Klasovi komercijalisti sada koriste Windows mobilne uređaje u svom svakodnevnom radu i svojim kupcima pružaju bolju i efikasniju uslugu. Vjerujem da će se naše partnerstvo i dalje razvijati, a sve sa ciljem da ova velika bh kompanija u saradnji sa Microsoft partnerima, u svom poslovanju koristi najsavremenije tehnologije u službi osiguranja kvaliteta, produktivnosti, efikasnosti i svog daljeg rasta i razvoja“, rekao je Omar Krivošija, Direktor Microsoft BiH.

Detalje o uspješnoj implementaciji i rezultatima ovog rješenja možete pročitati u studiji slučaja, koja je objavljena na zvaničnoj stranici Microsoft korporacije:

https://customers.microsoft.com/Pages/CustomerStory.aspx?recid=20368

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.