Mersad Salkić (SDA) je novi vijećnik Gradskog vijeća Visoko

Davanjem svečane izjave na 9.sjednici GV Visoko, Salkić je pristupio vijećničkim redovima naslijedivši Irmu Jusifbegović koja se nedavno vratila primarnom pozivu novinarstvu.
Salkić je postao poznat široj javnosti našavši se na listi Stranke demokratske akcije OO Visoko za Gradsko vijeće, na poziciji 15, na posljednjim Općinskim izborima u BiH.
Nakon pristojne i odmjerene kampanje, predstavljajući se na političkim skupovima, na društvenim mrežama, posebnu pažnju izazvao je među glasačima, naročito mlađe generacije, predstavljajuci svoje ciljeve i u nekoliko promotivnih spotova.
Nagovijestio je tada da pripada novijoj generaciji mladih političara koji bez ikakvog tereta prihvataju političku utakmicu u ovom prenapućenom političkim terenu.
Osvojio je povjerenje 1331 glasača. Iako pionir u političkim vodama, Salkić se odmah i oglasio zahvalivši se svojim sugrađanima. To je učinio i danas.
-Ulazak u Gradsko vijeće shvatam kao priliku da svojim angažmanom, osluškujući sugrađane i poštujući zakonske regulative, učinim ovaj grad još boljim i još ljepšim. Svjestan sam “težine” koju nosi ova moja politička aktivnost ali sam i spreman to ozbiljno i pokazati, kazao je za Visoko.co.ba vijećnik Salkić.
Ulaskom u Gradsko vijeće, Salkić je dobio i zvaničnu priliku da pokaže kako će i koliko će doprinijeti u kreiranju bolje sutrašnjice Visokog i njegovih stanovnika i kao pripadnik mlađe i školovane generacije opravdati dobivene iksiće na glasačkom listiću.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.