Merdić Husnija – Javna ostavka na članstvo u BPS-u Sefer Halilović

Merdić Husnija

Radinovići bb. – Donje Moštre

Visoko

PREDMET: Javna ostavka

Husnija Merdić, podpredsjednik i dugogodišnji član BPS-a Sefer Halilović, od današnjeg dana 30. aprila 2019. godine nije više član BPS-a Sefer Halilović.

Husnija Merdić je bio u dva mandata Općinski viječnik u Općinskom vijeću Visoko, zatim po mišljenju mnogih, prema ostvarenim rezultatima je trebao biti Općinski viječnik 2016-2020, ali zbog nehata i slabe reakcije rukovodstva BPS-a ostali su uskračeni za drugi mandat u Općinskom vijeću Visoko.

Na Općim izborima 2018. bio je na listi ZE-DO kantona na broju 7, a po ostvarenim rezultatima osvojio je najviše glasova i bio prvi, ali stranka BPS-a nije prešla izborni prag, tako da je i tu ostao uskračen da bude zastupnik u Skupštini ZE-DO kantona.

Inače ,Husnija Merdić je po struci inžinjer tekstila Tehničkog fakulteta u Bihaću, patriota i borac ove zemlje.

Rukovodilac je proizvodnje u PJ AD FATES-VISOKO sa godišnjim prometom u prozvodnji cca 1 milion KM.

Husnija Merdić je predsjednik NO u Centru za socijalni rad Visoko.

Razlog ostavke jeste da čovjek ima svoje principe i ne želi da ih dijeli sa drugima, i ne želi da se vraća u prošlost u kome se ide korak naprijed ,a dva nazad.

Husnija Merdić je čovjek uzdignute glave koji nema oraha u džepovima i takav želi da ostane, a drugima želi sve najbolje,i da im se želje ostvare.

Husnija Merdić