Lokalne TemeSportMensur Džaviti najavljuje drugačiju NK Bosna i početak priprema sredinom ovog mjeseca

Mensur Džaviti najavljuje drugačiju NK Bosna i početak priprema sredinom ovog mjeseca

Nogometaši Bosne trenutno su na odmoru nakon turbulentne sezone koju su završili na petom mjestu. Trenutno je klub u fazi formiranja novog Upravnog odbora i priprema za novu sezonu, a za vrijeme ove pauze trener Mensur Džaviti uveliko sastavlja novu igračku križaljku.

– Danas su stvari potpuno drugačije i puno jasnije nego prije pola godine kada sam došao u klub i kada su nas dočekali samo problemi i igrački deficit. Izvukli smo tada maksimum iz svega i završili, za te uslove, na odličnom petom mjestu.

Nova NK Bosna koja će ući u sezonu 2024/2025 bit će igrački potpuno drugačija od ove iz prošle sezone. Razgovarao sam i razgovaram sa puno igrača koji su pristali da od iduće sezone nose dres NK Bosna. Moram priznati da sam iznenađen i ko je sve iz drugih klubova Druge lige Centar izrazio želju da iduće godine igra za Bosnu. Naravno, ima tu igrača i kojima ćemo se zahvaliti i koji nisu u mojim planovima za budućnost. Imajući u vidu da sam protekle sezone sam uz trenera golmana radio u stručnom štabu razgovorao sam i sa svojim potencijalnim budućim pomoćnicima.

Žao mi je što su klub napustili Emir Bijedić, Adnan Jašarspahić i Emir Vračo jer su imali ispravnu i jasnu viziju da se konačno klub stavi ispred svakog pojedinca i sitnih interesa. Iskreno se nadam da će i nova Uprava nastaviti tim putem, a i ja kao trener ću maksimalno pokušati slijediti te vrijednosti jer su se pokazale zdravim i ispravnim. Mislim da ćemo imati odličan tim, vratit ćemo mnoge visočke igrače iz drugih klubova u Visoko, pojačati kvalitet i konkurenciju. Za sve što radim u iščekivanju novog rukovodstva kluba dobio sam punu podršku gradonačelnika Mirze Ganića, a što je jako bitno odbzirom da je Grad Visoko osnivač NK Bosna. Ništa nećemo unaprijed obećavati i koristiti neke velike riječi, ali svakako da ćete u narednoj sezoni gledati u Lukama jednu drugačiju i puno bolju Bosnu – rekao je za Visoko.co.ba Mensur Džaviti.

Naredna sezona u Drugoj ligi Centar počinje 17.augusta koja će zasigurno biti puno interesantnija ako ni zbog čega drugog,  onda zbog činjenice da ćemo nakon dugo vremena ponovo gledati vječiti derbi NK Bosna – FK Rudar Kakanj.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE