Memnun Muzaferija pobjednik ZMBT

Po odluci žirija ubjedljivo najbolji tokom takmičenja u devetoj sezoni ZMBT bio je Memnun Muzaferija

Poslije Adnana Jakupovića, Adnana Nezirova, Anide Idrizović, Mirze Šoljanina, Deniala Ahmetovića, Adisa Škalje, Mensura Salkića, Alema Bajrovića… ovoga petka dobili smo novog pobjednika, novu muzičku zvijezdu.

Po odluci žirija ubjedljivo najbolji tokom takmičenja u devetoj sezoni ZMBT bio je Memnun Muzaferija. Osim žirija i gledaoci su telefonskim glasanjem donijeli odluku ko je po njihovom mišljenju najbolji. Publika je glasove najviše dala Sadiku Hasanoviću koji je proglašen pobjednikom publike.

Večerašnje takmičare ocjenjivali su profesorica Ana Babić, profesor Milenko Karović, te pjevači Semir Cerić Koke i Armin Šaković.

Superfinalisti su pored samostalnih nastupa imali i zajedničke sa popularnim bh. pjevačima. Tako je Adnan Solak pjevao sa Nikolinom Kovač, Emma Džaferović sa Amelom Ćurićem, Memnun Muzaferija dijelio je scenu sa Elvirom rahić. Esma Sultanić imala je duet sa Enesom begovićem, a Selma Dagoja sa Slađanom Mandić. 

Ajla Bajramović otpjevala je pjesmu sa Zijom Valentino, Stefan Debota sa Adisom Škaljom. Mirza Karabegović iz Maglaja pjevao je sa Nihadom Alibegovićem, a Semir Avdić sa Osmanom Hadžićem. Elmin Sejdović dijelio je binu sa Al'Dinom, a Sadik Hasanović sa Muharemom Serbezovskim.

(Amir Saletović / Hayat /