Memnun Muzaferija i ove godine na Ilidžanskom festivalu

I ZA POBJEDNIKA JE VELIKA ČAST PJEVATI NA FESTIVALU ‘ILIDŽA’: MEMNUN MUZAFERIJA SA PJESMOM ‘NE PITAJTE’ ARMINA ŠAKOVIĆA

Memnun Muzaferija trijumfirao je u devetoj sezoni popularnog  muzičkog takmičenja ”Zvijezda Možeš biti ti”. Snovi mladog Visočaka nakon pobjede u najgledanijem muzičkom showu se, kaže nam on, polako ostvaruju.

Pobjednički utisci još uvijek se nisu slegli, a već je dobio priliku da nastupa na Festivalu narodne muzike ”Ilidža 2019.”. Tada će na Ljetnoj pozornici zapjevati sa velikanima narodne muzike. Memnum će na Ilidžanskom festivalu ostvariti još jedan svoj san. Publiku će obradovati svojom prvom pjesmom pod nazivom „Ne pitajte“.

– Pobjeda u show-u ‘ZMBT’ me dovela do scene Ilidžanskog festivala što je jedna velika čast, ali i još veća odgovornost. Predstavit ću se sa pjesmom vrhunskog autora Armina Šakovića, koji je tu pjesmu i napisao i donio sa posebnim osjećajima, a ja dobio zadatak da je predstavim u nekom novom ruhu sa posebnim doživljajem – rekao nam je Memnun.

Iako već dugoi  „jede estradni hljeb“, vema aktivan na humanitarnim i komercijalnim nastupima, Muzaferija će priznati da je stati na veliku scenu sa doaenima naše estrade za njega, kako velika izazov i čast, tako i odgovornost.

Vjeruje da će, baš kao što je ovaj festival od koristi bio brojnim, danas poznatim estradnim imenima,  i njemu biti od velike koristi, da će ga afirmirati u estradnom svijetu, biti mu „odskočna daska“ za nove uspjehe. 

Priznat će da mu je takmičenje u showu ZMBT već puno pomoglo u afirmaciji.

– Više  puta sam ponovio da mi je učestvovanje u ovom muzičkom takmičenju itekako pomoglo, da sam za vrlo kratak period uspio prevazići brojne prepreke koje se postave pred svakog mladog, neafirmiranog pjevača. Sretan sam što postoji jedan show poput ZMBT koji propagira prije svega dobru pjesmu, kvalitetnog interpretatora – iskren je Muzaferija. 

Ovaj mladi muzičar postao je nova zvijezda show-a ”ZMBT” koja će na muzičkom nebu Ilidžanskog festivala zasijati zajedno sa drugim, velikim zvijezdama. 

Uskoro dolazi nova sezona ovog velikog takmičenja, čija zvijezda možete biti baš Vi! 

(Haruna Bandić / Hayat / Foto: Hayat)

Hayat