Meldina Ugarak: Žene nisu dobrodošle u politici

REAKCIJE 

Zastupnica SBB-a u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona

Nakon incidenta u Gradskom vijeću Zenica, Meldina Ugarak za “Avaz”: Žene nisu dobrodošle u politici

Zastupnica u Skupštini ZDK i dugogodišnji borac za djecu i odrasle sa posebnim potrebama zamalo fizički odstranjena sa sjednice

Nakon incidenta koji se dogodio danas za vrijeme sjednice Gradskog vijeća Zenica, kad je Meldina Ugarak, zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i dugogodišnji borac za djecu i odrasle sa posebnim potrebama, zamalo fizički odstranjena sa sjednice samo zbog toga što je došla da se bori da u budžetu grada za narednu godinu budu planirana sredstva i za najranjiviju kategoriju društva, vidno ogorčena govorila je za “Avaz” o ovom skandaloznom događaju.

Prema njenim riječima, kao zastupnica, ima puno pravo da prisustvuje sjednici, posebno zato što se radi o javnom pitanju – budžetu Grada Zenica za 2020. godinu.

– Nakon svega što se dogodilo, činjenica, osjećala sam se uznemireno, ali nimalo uplašeno. Žene, bez obzira na to kojom se problematikom bavile, nisu dobrodošle u politici. Hvala Bogu, ja znam koji je moj cilj i neću od njega odustati. I dalje ću se boriti za djecu i odrasle sa posebnim potrebama i u tome ću ostati istrajna – kazala je ona.

Na kraju je izrazila nadu da će, s obzirom na to da je budžet povučen s dnevnog reda, ipak biti planirana sredstva i za Centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama ZDK.

U nastavku pogledajte kompletan razgovor sa zastupnicom Ugarak, u kojem, između ostalog, govori o današnjem incidentu.

Avaz.ba

https://avaz.ba/kantoni/zenicko-dobojski-kanton/537713/nakon-incidenta-u-gradskom-vijecu-zenica-meldina-ugarak-za-avaz-zene-nisu-dobrodosle-u-politici