NaslovnicaLokalne TemeMeldina Ugara...

Meldina Ugarak (SBB): Zatvara se javna kuhinja u Visokom

Javna kuhinja u Visokom se zatvara 12.12.2021. godine zbog nesposobnosti ministrice Azre Sinanović.

Nažalost, navedena informacija je potvrđena od strane direktora udruženja “Mladi Volonteri”.

Na pozivu za finansiranje i sufinanciranje rada javnih kuhinja na području ZDK za 2021. godinu objavljeno 23.07.2021. godine na službenoj web stranici ZDK i 27.07.2021. godine u “Dnevnom avazu” Javna kuhinja Visoko nije dobila financijsku podršku.

Na osnovu toga Udruženje “Mladi Volonteri” – Javna kuhinja Visoko je podnijela prigovor i u prilogu dostavila osnovno Rješenje kao i posljednje Rješenje o izmjenama i dopunama. (Ovo rješenje je bilo razlog ne dobivanja financijske pomoći.)

Nakon prigovora koje je uložilo Udruženje Mladi Volonteri, dobili su odgovor u kojem stoji da njihova prijava neće biti uzeta u razmatranje jer je nepotpuna.

Žalosno je prije svega da treba javna kuhinja i činjenica da naš grad ima građane kojima je ovo nužno zlo.

Javna kuhinja Visoko, koja je otvorena u decembru 2014. godine i od tog dana pa sve do danas nije podržana od Grada Visoko.

Grad Visoko je zadnji put za Javnu kuhinju Visoko uplatio 500 KM u februaru mjesecu 2019. godine, a ZDK je odlučio da neće podržati Javnu kuhinju u Visokom.

Zbog svega navedenog Javna kuhinja Visoko nije u mogućnosti da pokrije troškove kada nema podršku drugih lica te je nažalost primorana zatvoriti istu.

Mi kao građani možda možemo spasiti Javnu kuhinju koja hrani određeni broj naših sugrađana.

Pozivom na broj 090-291-029 donirate 2KM za Javnu kuhinju u Visokom.

Ukoliko neko želi donirati više novca to može učiniti uplatom na račun

Račun: JAVNA KUHINJA: 3385 7022 1883 8412

UniCredit bank: 3385 7022 1880 0873

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.