Meldina Ugarak: Radit ćemo za bolju budućnost svih nas

Meldina Ugarak nakon formiranja vlasti u ZDK-u: Radit ćemo za bolju budućnost svih nas

Zeničko-dobojski kanton, nakon Tuzlanskog, postao je drugi kanton u Federaciji BiH u kojem je formirana vlast nakon Općih izbora provedenih u Bosni i Hercegovini. Novu skupštinsku većinu u mandatnom periodu 2018. – 2022. činit će SDP, DF, Naša stranka, A-SDA, SBB i Nezavisni blok, a cijela vlast formirana je na osnovu dokumenta pod nazivom “Zajednički principi i okvir djelovanja u ZDK-u za mandatni period 2018. – 2022.” koji su danas u Zenici potpisali predstavnici koalicionih partnera.

Ono što je zanimljivo jeste da će SDA u ovom kantonu sa čak 11 zastupnika u Skupštini otići u opoziciju, a isto će se desiti i sa Strankom za BiH koja je osvojila jedan mandat, a koja je u posljednjem trenutku odlučila da odustane od pregovora i koaliranja sa skupštinskom većinom.

Meldina Ugarak, zastupnica SBB-a BiH u Skupštini ZDK, inače glavni pregovarač ove platforme, poručila je da SBB BiH nikada nije bio kamen spoticanja u provođenju dobrih politika, kako u ZDK tako i na drugim nivoima.

“SBB je svjestan da će ovaj blok imati velike izazove. Mediji i građani treba da zahtijevaju od nas ovdje intenzivnu transparentnost u radu. Osim principa koji su navedeni u platformi, SBB će itekako, zajedno s koalicionim partnerima, raditi na tome da Zakon o imovini nosilaca na svim nivoima vlasti. Dakle, da vodimo drugačiju politiku od dosadašnje. Ne možemo se ograditi od stvari koje nisu bile kvalitetne za građane Kantona, ali možemo ispraviti greške. Još na nivou našeg kantona nismo vidjeli da su ljudi snosili posljedice za svoj nerad. Međutim, to ubuduće neće biti tako. Ovaj tim će raditi transparentije, bolje i za bolju budućnost svih nas zajedno” poručila je Ugarak.

visoko.co.ba