Meldina Ugarak na čelu JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK

Ugarak Meldina (SBB) je rođena 10. 3. 1982. godine.
Magistrica je menadžmenta, zastupnica u Skupštini ZDK, a od prije neki dan direktorica JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK

Iz njene bogate biografije, a kako bi javnost shvatila o kakvoj se istrajnosti i radinosti radi, donisimo tek nekoliko crtica:

– Kao taekwondo sportašica proglašavana je najuspješnijom juniorkom BiH 1997. godine, te najboljom seniorkom BiH za 2000. godine. Bila je najuspjesnija sportiskinja grada Visoko pet puta za redom. Pored toga izabrana je i za najbolju sportašicu Malezije za 2005. godinu, te je postala balkanska prvakinja u ovoj oblasti, što predstavlja historijski uspjeh za BiH.

– Fakultet je završila na Internacionalnom Islamskom Univerzitetu u Maleziji, te je stekla zvanja diplomiranog komunikologa, a neposredno nakon toga stekla zvanje i magistra Menadžmenta. Vratila se u BiH nakon završenih diplomskih i postdiplomskih studija.

– Udata je i majka dvoje djece.

Posljednjih godina je intenzivno radila na projektima koji poboljšavaju društveni položaj populacija koje su na marginama društvene zajednice.

Primjer Meldine Ugarak je “školski uredak” o aktivizmu akademski obrazovane majke i supruge – društveno odgovornog građanina/građanke.

Svojim radom i rezultatima manifestira politički pragmatizam i principijelnost.

Imenovanjem na dužnost direktorice JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK u okviru koje ima oko 300 korisnika  – 5 poslovnih jedinica i 50 zaposlenika: Meldina Ugarak će sigurno unaprijediti rad ove ustanove.

 

visoko.ba