Meldina Ugarak i Načelnica o radu JU „Dnevni centar za djecu i …”

Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić danas je održala radni sastanak sa gđom. Meldinom Ugarak – direktoricom JU „Dnevni centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama”.

Tematiziran je način rada „Dnevnog centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama“ i način finasiranja ove ustanove od strane ZE-DO kantona i općina.

Načelnica Babić je u razgovoru istaknula da će „Dnevni centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama“ imati podršku i u narednom periodu, kao što je to bio slučaj do sada, ali da je socijalna zaštita isključiva nadležnost i obaveza ZE-DO kantona, koji na sebe mora preuzeti odgovornost finasiranja u punom iznosu svih Javnih ustanova kojima je osnivač, a posebno kada se radi o ustanovama ovakvog karaktera.

S obzirom na činjenicu da je trenutna situacija drugačija, razgovarano je o podršci Općine Visoko prema JU „Dnevni centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama“.

Načelnica Babić je gđi. Ugarak čestitala na nedavnom imenovanju na direktorsku poziciju i naglasila kako vjeruje u njene menadžerske i ljudske sposobnosti da rukovodi ovako važnom ustanovom i poželjela joj mnogo sreće u budućem radu, uz obećanje da podrška Općine Visoko neće izostati.

Slika 3

Slika 1

Slika 2

Slika 4

Press Općine Visoko