Meldina Ugarak, direktorica Centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama reagirala na apel porodice Husić

Nedavno su mediji pisali o teškom životu porodice Husić iz visočkog naselja Križ, koja godinama živi u nehumanim uvjetima i s bolesnom djecom.

Od petero djece u porodici, četvero je od jučer zbrinuto u Dnevnom centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Visokom.
Osim toga, iz ove ustanove je organizirana posjeta porodici sa prilikom koje je uručena pomoć u hrani i drugim potrepštinama. A nakon što je izvršena kategorizacija poremećaja kod djece, za njih četvero je organiziran svakodnevni prevoz i smještaj u Dnevnom centru u vosočkom Dobrinju. Postupak kategorizacije je još u toku ali u svakom slučaju Dnevni centar će voditi brigu i staranje za svih četvero  djece porodice Husić.

Meldina Ugarak, direktorica Centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona, i na ovoj način je manifestirala senzibilitet i odgovornost prema društvenoj stvarnosti.

Porodici Husić je na ovaj način olakšana životna svakodnevnica, a u rješavanju ostalih egzistencionalnih problema angažirale su se i ostale institucije društvene zajednice i humani ljudi.

visoko.ba