Meldina Ugarak: Broj 2. SBB-a za Skupštinu ZDK

MELDINA UGARAK BROJ 2. NA LISTI SBB-a ZA SKUPŠTINU ZDK

Visočanka  Meldina Ugarak, koja će se za oktobarske izbore naći na mjestu broj 2. SBB-a za Skupštinu

 Ze-do kantona, magistrica je menadžmenta, aktuelna zastupnica u Skupštini ZDK i direktor JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK.

Donosimo vam nekoliko zanimljivih crtica iz njene biografije:

Meldina je kao taekwondo borac proglašavana najuspješnijom juniorkom Bosne i Hercegovine 1997. godine, te najboljom seniorkom BiH za 2000. godine. Ugarak je i najuspješnija sportiskinja Visokog pet puta za redom. Manje je poznato da je pored toga izabrana i za najbolju sportašicu Malezije za 2005. godinu, kao i da je postala balkanska prvakinja u ovoj oblasti.

Posljednjih nekoliko godina intenzivno radi na projektima koji poboljšavaju društveni položaj populacija koje su na marginama društvene zajednice. Svakodnevno je desna ruka djeci sa posebnim potrebama.Kako kaže za ZOS radio “To me ispunjava i čine me sretnom, ta djeca trebaju našu podršku, našu ljubav”.

U radu Skupštine Ze-do kantona spada među najaktivnije zastupnike sa najviše podnesenih inicijativa i postavljenih zastupničkih pitanja.

Jedna od tih inicijativa je i sankcionisanje načelnika općina i direktora u javnom sektoru koji budu poslovali negativno.

 Kako je tada izjavila: “Želim da ova Vlada NAPOKON sankcioniše čelnike na rukovodećim mjestima bili oni načelnici općina ili direktori javnih ustanova. Oni moraju napokon da snose odgovornost za negativna poslovanja. Da li će to biti zatvorska kazna ili neka druga koja će imati smisla za same građane našeg kantona, jer je činjenica da do dana današnjeg  niko od njih nije odgovarao za bilo šta, a uništili su toliko društenog dobra da i narednih 20 godina samo radimo na unapređivanju privrednog sektora, bojim se da neće biti dovoljno.”

Ova njena izjava dovoljno govori o njoj, ženi koja se bori za prava građana, koja se bori za djecu sa posebnim potrebama i koja treba biti primjer drugima za bolje sutra svima nama!

Inače, Meldina Ugarak je majka dvoje krasne djece, a podrška u svemu joj daje  njen muž, majka i ostatak njene porodice.

Sejdić Amela/zosradio.ba