Mektebsko takmičenje Medžlisa Islamske zajednice Visoko

1864

U nedjelju 19. aprila 2015. godine na području Medžlisa Islamske zajednice Visoko održano je mektebsko takmičenje iz kiraeta i općeg znanja o Islamu-ilmihala.

U Kraljevačkoj džamiji održano je takmičenje iz kiraeta za stariju kategoriju, a Rosuljačkoj za mlađu grupu uz prisustvo džematlija, roditelja, polaznika mektebske nastave imama i muallima. Takmičilo se 66 najboljih polaznika u učenju Kur'ana iz 33 džemata.

Prvo mjesto iz kiraeta u mlađoj kategoriji (do 6 razreda O.Š.) osvojio je Arnautović Armin-Emin, džemat Šerefuddin, Bijela džamija-muallim hfz Edin ef. Bukva, drugo mjesto Alihodžić Sabahudin, džemat Rosulje-muallim Mahir ef Huseinovski i treće mjesto Bukva Jusuf, džemat Tabhana-muallim Asim ef Muslija.

Prvo mjesto iz kiraeta u starijoj kategoriji (od 7 do 9 razreda O.Š.) osvojio je Bukurević Faruk, džemat Šerefuddin, Bijela džamija-muallim hfz Edin ef. Bukva, drugo mjesto Mušinbegović Hasan, džemat Hanovi-muallim Edžnan ef Hajrić i treće mjesto je Dlakić Melina, džemat Mokronozi-muallim Senad ef Šabić.

U kategoriji općeg znanja takmičilo se 72 polaznika iz 36 džemata. Takmičenje je održano u OŠ „Kulin ban“ Visoko.

Prvo mjesto je osvojila Alihodžić Medžida, džemat Buci-muallim Ermin ef Ahmić, drugo mjesto Zukić Emin, džemat Goduša-muallim Rasim ef Alihodžić i treće mjesto Kardaš Amira, džemat Luke Visoko-muallima Vasvija Tekešinović.

Najuspješniji takmičari, prvoplasirani iz sve tri kategorije, Arnautović Armin-Emin, Bukurević Faruk i Alihodžić Medžida predstavljaju Medžlis IZ Visoko na muftijskom takmičenju. Svi učesnici na takmičenju dobili su prigodne poklone, a pobjednici knjige i novčane nagrade.

Supervizor takmičenja je bio glavni imam prof Ibrahim ef Hadžić.

Medžlis IZ Visoko zahvaljuje upravi OŠ „Kulin ban“ na ustupljenim učionicama.

Također se zahvaljujemo sponzorima ovog takmičenja VISPAK-u, Rampartu, Kovo comerc, Kent elit i ABRAS-Company iz Visokog koji su pomogli u obezbjeđivanju nagrada i paketa.

Pobjednicima i njihovim muallimima čestitke i uspješno predstavljanje Medžlisa IZ Visoko na daljnjim takmičenjima.

Fahrudin Bećirović/Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.