Mehmedović: Ili radite svoj posao, ili odstupite!

“Naši građani su ponovo poniženi, ponovo im se pod maskom dobrote nude rješenja, a koja u suštini imaju za cilj rušenje naše zemlje”.

“Ne treba nam veće poniženje od onoga koje nam je priredio Torabi na domaćem terenu u Zetri, prije nekoliko godina prodajući nam bosansku vodu,  i ovog što našim građanima priređuje Vijeće ministara  Bosne i Hercegovine, blokirajući nabavku vakcina za građane naše zemlje”, napisao je na svom Facebook profilu Šemsudin Mehmedovič (SDA), poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Ne krijući ogorčenje, on je napisao: 

“Gledajući scene redova za vakcinisanje i hvaljenje Srbije što im je dopustila da se besplatno vakcinišu, naši građani su ponovo dozvolili da budu ponižavani. 

Prvo ih ponižavaju oni koji ih “predstavljaju” u Vijeću ministara, a onda i pod maskom prijatelja naše zemlje Vučićev režim.

Prije svega hvala im na dobročinstvu, ali sjetim se “konvoja spasa” koji je i pored sporazuma o prolasku kroz Srednju bosnu zaglavio negdje oko Viteza i N.Travnika. Sjetim se izjave jednog vozača kamiona iz konvoja koji je imao priliku da ostane živ i da zbori kako je naišao na “dobrog” pripadnika HVO-a na punktu gdje su maltretirani i prebijani, jer mu je dao konzervu da jede, da utoli glad. 

Istu konzervu iz tovara njegovog kamiona koji je oduzet i možda mu spasio glavu.

Današnja situacija u BiH oko vakcina me podsjeća na taj period, jer mnogi nam nude svoju pomoć dok našu državu i njene predstavnike blokiraju na svaki mogući način.

Ali ja opet manje krivim njih. Krivi smo mi sami sebi:

Dok se mi iscrpljujemo ko je šta rekao u slučaju izbora-ne gardonačelnika Sarajeva, i na taj način ponižavamo i još dublje vučemo u političko blato Bogićevića, čiji odnos prema državi je jasan bio u mnogo težim okolnostima.

Dok se mi iscrpljujemo šta je rekao Dodik,Čović,…i ostali blokatori pozitivnih procesa u BiH; 

Dok se mi iscrpljujemo ko će slijedeći i kakvu stranku napraviti na prostoru gdje pretežno žive Bošnjani;

Dok se mi iscrpljujemo ko je bolji u košarci, ili ko će kome veću uvredu javno reći;

Dok se mi iscrpljujemo ko je veći antifašista, i mogao bi još nabrajati manje važna pitanja….

U isto vrijeme naši građani su ponovo poniženi, ponovo im se pod maskom dobrote nude rješenja, a koja u suštini imaju za cilj rušenje naše zemlje.

U isto vrijeme oni koji bi trebali da se bave nabavkom vakcina ne čine dovoljno, ili se meni bar čini, da naši Bosanci imaju priliku da se vakcinišu u našoj zemlji.

U isto vrijeme naši dužnosnici hodaju po bijelom svijetu, i umjesto da se obrate istinskim PRIJATELJIMA za pomoć u nabavci zbog blokada naših susjeda…oni gube dragocjeno vrijeme na manje važnim pitanjima.

Samo je jedna poruka njima: ILI RADITE SVOJ POSAO ILI ODSTUPITE!”, napisao je Mehmedović.

Politicki.ba