Mehmedović: Čekao sam posljednji tren ne bi li se pojavio neko da ga podržim

Šemsudin Mehmedović bit će jedini protukandidat Bakiru Izetbegoviću na predstojećem Kongresu Stranke demokratske akcije na kojem će biti biran predsjednik SDA.

1075

Mehmedović je, kako kaže, čekao posljednji tren ne bi li neko poslao kandidaturu za predsjednika SDA kako bi ga podržao.

“S obzirom na ambijent koji u SDA vlada pred Kongres, mnogi su vidjeli svoju šansu i pogodbama isposlovali određenu poziciju. To je neodrživo, jer SDA vuče na dno, jer ionako tešku poziciju Bošnjaka u BiH još više otežava, jer SDA ne postoji zbog određenih samodopadnih kadrova, već naprotiv, treba nam jaka SDA radi BiH, radi ravnopravnosti Bošnjaka sa svima koji žive u BiH. Zato sam dopustio da me kandidiraju”, kazao je Mehmedović.

U svom obraćanju na društvenim mrežama kandidat za predsjednika SDA je nabrojao nekoliko stvari koje su, kako je kazao, potrebne stranci čiji je član.

“Treba nam jasno definisana politika SDA, i unutarnja i vanjska. Treba nam zaštita svakog čovjeka. Treba nam politika SDA koja će osigurati da Bošnjaci ne budu proganjani nigdje na zemaljskoj kugli. Treba nam sloboda u kojoj će svi imati šansu za posao, za društveno dokazivanje…”, stoji u obraćanju Mehmedovića.

On je dodao da BiH treba pravedno društvo koje posebno treba promovirati SDA, jer, kako je naveo, čovjeka najviše ubija nepravda.

“Zato ću u narednim danima ponuditi novi koncept članovima SDA jer građani BiH, članovi SDA i svi ljudi zaslužuju bolje”, stoji na kraju Mehmedovićevog obraćanja.

Što se tiče funkcije zamjenika predsjednika kandidati su Adil Osmanović, Šefik Džaferović i Dževad Mahmutović. Za pet potpredsjednika kandidirano je 20-ak kandidata.

Kongres SDA bit će održan 26. maja u Zetri, a prisustvovat će mu 800 delegata ove stranke te znatan broj gostiju iz BiH i inozemstva.

Kongresu će prisustvovati i blizu 1.500 gostiju iz BiH i inozemstva.

(klix.ba)

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.