NaslovnicaBiHPolitikaMehmedović: A...

Mehmedović: Ako niste sposobni zaštititi bošnjačke povratnike podnesite ostavke

Analizirajući događaje koji sustižu jedan drugoga u pogledu sigurnosti, bolje reći nesigurnosti građana BiH u manjem bh. entitetu javno pozivam sve odgovorne za sigurnost bh. građana, naročito onih koji još nisu zaboravili strah progona, silovanja, masovnih likvidacija i genocida upravo od onih koji nezakonito bespotrebno i selektivno hapse i ugrožavaju živote nesrpskog stanovništva u RS da se oglase i poduzmu konkretne poteze, kazao je državni zastupnik Šemsudin Mehmedović, piše novinska agencija Patria.

-Pozivam vas da se prestanete baviti međusobnim nadmudrivanjem i kadrovskim kombinacijama, već da odgovorno i hitno zaštitite stanovnike ovog dijela BiH. Ako to niste u stanju obezbijediti bar minimum životne sigurnosti podnesite ostavke.

To će biti dovoljan znak da se građani organiziraju kako su to znali uraditi i 1992. Zbog osjećaja straha, vapaja Bošnjaka za pomoć želim na ovaj način da skrenem pažnju na nerad onih koji su zaduženi za sigurnosni sektor i Vijeće ministara koje je odobrilo dodatna sredstva za opremu agencija, ističe Mehmedović.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.