Mehmed Baždarević u reprezentaciju dovodi Tankovića, Arslanagića…

Selektor Mehmed Baždarević u posljednjem periodu uspostavio je komunikaciju sa nizom potencijalnih reprezentativaca diljem Europe i Sjeverne Amerike koji su mu u direktnom razgovoru poručili da žele igrati za Bosnu i Hercegovinu.

657

Reprezentacija.ba portal ekskluzivno saznaje da je popularni Meša u posljednjih nekoliko dana razgovarao između ostalih sa Muamerom Tankovićem, Dinom Arslanagićem, Adisom Hušidićem, Ivanom Martićem, Darijem Dumićem i Vahidom Hambom   kojima je obećao da će ih sa svojim saradnicima i skautima aktivno pratiti, te pozvati ukoliko bude smatrao da mogu povećati kvalitet naše fudbalske reprezentacije. Selektoru je zanimljiv i Zlatan Alomerović kojega će uskoro kontaktirati.

Svi pomenuti igrači selektoru Baždareviću su obećali da će se odazvati pozivu, a obzirom da je pomenuta lista igrača dostavljena i rukovodstvu Fudbalskog saveza BiH, očekuje se kako će krovna kuća bh. fudbala uskoro započeti promjenu sportskih državljanstava igrača koji su do sada nastupali za strane omladinske ili čak i “A” reprezentacije, ali u prijateljskim susretima, kao što je slučaj sa Muamerom Tankovićem koji nije mogao nastupiti za BiH zbog pritiska menadžera.

Reprezentacija.ba portal saznaje da Mehmed Baždarević razmišlja i da u “A” reprezentaciju, prvom prilikom, pozove i fudbalera Milana i našeg juniorskog reprezentativca Andreja Modića koji je već u nekoliko navrata konkurisao za prvi tim talijanskog velikana.

Za utakmicu protiv Izraela poziv bi već mogao dobiti prvotimac LA Galaxya Adis Hušidić (27) koji nema administrativne prepreke da nastupi za Bosnu i Hercegovinu.

Selektor Baždarević i njegovi saradnici nastavljaju sa skautingom svih igrača potencijalno zanimljivih za budućnost fudbalske reprezentacije BiH.

Komentari

komentara