Mehmed Baždarević posjetio Moštre

Proslavljeni nogometaš Željezničara, internacionalac i bivši selektor BiH, Mehmed Meša Baždarević posjetio je jučer porodicu Porča u njihovom objektu u Moštru.

U društvu svog prijatelja Hajrudina Dude Blaževića i novinara Saliha Hadžialića, Baždarević je došao s ciljem da obiđe mezar svog velikog prijatelja Hakije Porče koji je preminuo 26. augusta ove godine.

Baždarevića i njegove prijatelje dočekali su braća Sakib i Mehmed Porča.

„Rahmetli Hakija je bio moj veliki prijatelj koga sam upoznao za vrijeme dok sam bio selektor BiH. Vijest o Hakijinoj smrti javio mi je moj dugogodišnji prijatelj i sportski novinar Salih Hadžialić kome sam rekao da ću prvu priliku, kada iz Francuske dođem u BiH iskoristiti da dođem u Moštre da posjetim Hakijin mezar i proučim fatihu. Jako sam sretan što sam to i uspio jer me zaista vežu lijepe uspomene na druženje s Hakijom. Više puta sam dolazio do njega u Moštre, a ovaj put sam zaista tužan“, rekao je Mehmed Baždarević, koji je Hakiju oslovljavao, kao svog „pomoćnika“ u reprezentaciji, toliko ga je volio.

Porodica Porča je bila prijatno iznenađena ovim gestom Meše Baždarevića.

„Hvala gospodinu Baždareviću na ovoj časti koju nam je ukazao. Više puta je dolazio kod nas, razgovarao sa našim bratom, rahmetli Hakijom i ovaj dolazak je potvrda veličine Meše Baždarevića. Još jednom, uime naše porodice, veliko hvala Baždareviću na ovoj posjeti“ rekao je Sakib Porča, Hakijin brat.

Porča d.o.o. Visoko