NaslovnicaBiHMehić: Jednok...

Mehić: Jednokratna pomoć se dobije, potroši i više je nema

Udruženja penzionera Federacije i potrošača Tuzlanskog kantona pred Federalnu vladu iznose novi zahtjev. Traže hitnu korekciju penzija – povećanje koeficijenta, što je u skladu sa, tvrde, njihovim lošim standardom i visokim cijenama životnih namirnica.

Podsjećamo, od Vlade su penzioneri dobili po 100 maraka uz julsku penziju kao jednokratnu pomoć.

“Napominjem, to je jednokratna pomoć – dobije se, potroši se i više nema. Nama bi bolje odgovarao neki procenat povećanja penzija – onda to ulazi u osnovicu. Međutim, to se nije desilo”, kaže Redžo Mehić, predsjednik Saveza penzionera FBiH.

Predsjednica Saveza potrošača TK-a Gordana Bulić navodi kako traže da se uradi usklađivanje penzija sa troškovima života: “I onda bi se moglo reći da je to onaj sistemski pomak i da je to briga za građane”.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.