Medžis IZ Visoko: Mektebsko takmičenje iz kiraeta i ilmihala

MEKTEBSKO TAKMIČENJE

MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE VISOKO

U nedjelju 31. marta 2019. godine na području Medžlisa Islamske zajednice Visoko održano je mektebsko takmičenje iz kiraeta i ilmihala.

U Kraljevačkoj džamiji održano je takmičenje iz kiraeta za stariju kategoriju a Rosuljačkoj za mlađu uz prisustvo džematlija, roditelja, polaznika mektebske nastave imama i muallima.

Takmičilo se 64 najboljih polaznika u učenju Kur'ana iz 31 mekteba.

Prvo mjesto iz kiraeta u kategoriji do 6. razreda O.Š.  osvojio je Kaldžija Imran, džemat IC Hanovi , drugo mjesto dijele Bukva Alija, džemat Šerefuddin Bijela džamija i Arnautović Emina, džemat Muhašinovići.

Prvo mjesto iz kiraeta u kategoriji od 7 do 9 razreda O.Š. dijele Zečević Ibrahim, džemat Rosulje, Arnautović Armin – Emin, džemat Šerefuddin Bijela džamija i Bukva Jusuf, džemat Pertac. Sva tri takmičara po ocjeni komisije su pokazala izuzetno znanje proučivši bez greške stranicu, sure i ašere. U konačnici javnim izvlačenjem je odlučeno da predstavnik MIZ-a Visoko na muftijskom takmičenju bude Zečević Ibrahim.

Iz ilmihala u dvije kategorije takmičilo se 70 polaznika iz 35 džemata. Takmičenje je održano u OŠ „Kulin ban“ Visoko.

Prvo mjesto iz ilmihala do 6 razreda O.Š. osvojila je Mujić Esma, džemat Luke Visoko, drugo mjesto Zaimović Tarik, džemat Šadrvan i treće mjesto je Kutić Benjamin, džemat Buci-Zbilje.

Prvo mjesto iz ilmihala u kategoriji od 7 do 9 razreda O.Š. osvojio je Baraković Ibrahim, džemat Luke Visoko, drugo mjesto Šečerović Arnela džemat Buci-Zbilje i treće mjesto Mušanović Emina, džemat Donji Kralupi.

Kaldžija Imran, Zečević Ibrahim, Mujić Esma i Baraković Ibrahim  predstavljaju Medžlis IZ Visoko na muftijskom takmičenju.

Svi učesnici na takmičenju dobili su prigodne poklone, a pobjednici knjige i novčane nagrade.

Supervizor takmičenja je bio glavni imam prof Midhat ef Čakalović.

Medžlis IZ Visoko zahvaljuje upravi OŠ „Kulin ban“ na ustupljenim učionicama.

Zahvaljujemo sponzorima ovog takmičenja: VISPAK d.d. Visoko , Pak Rampart d.o.o. Visoko, Kent Elit, Kovo commerce Visoko i Mekom Visoko koji su pomogli u obezbjeđivanju nagrada i paketa.

Pobjednicima i njihovim muallimima čestitke i uspješno predstavljanje Medžlisa IZ Visoko na daljnjim takmičenjima.

PRESS MIZ VISOKO