Medresa “Osman ef. Redžović”: Vrijedna podrška IM “Semić” …

VRIJEDNA PODRŠKA IM “SEMIĆ” PRED POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

(Visoko, 3.8.2020.) U zvaničnoj posjeti Medresi danas su bili predstavnici Industrije mesa “Semić” d.o.o. Visoko. Uz direktora ove kompanije, gospodina Esada Semića, bili su i Sanida Semić i Vedad Jusić.

Povod za posjetu bilo je uručenje vrijednog dara Medresi i njenim đacima od IM “Semić”. Radi se o infracrvenim toplomjerima za beskontaktno mjerenje tjelesne temperature, 200 komada pamučnih maski domaćeg proizvođača “Alma Ras”, te sredstava za dezinfekciju. – Zahvalni smo kompaniji “Semić” za nesebičnu podršku koju godinama pruža Medresi i njenim đacima. Sredstva kojima su nas danas obradovali značajno će olakšati organizaciju nastave u školskim klupama koja, u skladu sa instrukcijama nadležnog ministarstva, za učenike prvih razreda počinje narednog utorka – kazao je direktor Medrese.

– Bez obzira na izazove sa kojima su se kompanije iz realnog sektora suočile od proljeća ove godine, ostajemo vjerni našoj opredijeljenosti da poslujemo na društveno odgovoran način i podržavamo lokalnu zajednicu, a posebno đake i studente. Želimo ih na ovaj način ohrabriti i pomoći im da lakše prevaziđu okolnosti u kojima se vraćaju u školske klupe. Obrazovanje i privreda su međusobno povezani, i čine okosnicu stabilnosti i prosperiteta svakog, pa tako i našeg društva. Nastavnicima, roditeljima, i posebno đacima čestitam početak nove školske godine, uz želju da budu zdravi, uspješni, da budu ponos svojih roditelja. i da ostvare svoje snove – poručio je direktor Industrije mesa “Semić”, gospodin Esad Semić.

Medresa “Osman ef. Redžović”