NaslovnicaLokalne TemeMedresa "Osma...

Medresa “Osman-ef. Redžović” domaćin takmičenja iz Islamske vjeronauke na nivou Muftiluka sarajevskog

U subotu je u Medresi “Osman-ef. Redžović” u Visokom održano deveto takmičenje iz Islamske vjeronauke na nivou Muftiluka sarajevskog za učenike 8. i 9. razreda osnovnih škola i 1. razreda srednjih škola. Na takmičenju je učestvovalo 11 učenika u kategoriji 8. razreda i 11 učenika u kategoriji 9. razreda, te 10 učenika u kategoriji 1. razreda srednjih škola sa područja Muftiluka sarajevskog.

Prije samog takmičenja prisutnim takmičarima i njihovim profesorima u ime Muftijstva sarajevskog obratio se stručni saradnik dr. Samed Omerdić, koji je poželio dobrodošlicu učenicima i profesorima, upoznao ih s tokom takmičenje, zaželio im sreću i uspjeh i proglasio tamičenje otvorenim. U svojstvu domaćina takmičenja, direktor Medrese “Osman-ef. Redžović” mr. Dženan Handžić prisutnima je uputio riječi dobrodošlice u Medresu, upoznao ih s radom i izrazio čast što je Medresa već tradicionalno domaćin takmičenja iz Islamske vjeronauke na nivou Muftiluka sarajevskog.

Kao počasni gost takmičenja bio je dr. Yunus Keleş, savjetnik za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske, koji je dao podršku i prigodnim poklonima nagradio sve učenika i profesore. Dr. Yunus Keleş se zahvalio i čestitao svim učenicima na usvojenom znanju i pokazanom zalaganju, a profesorima Islamske vjeronauke na njihovoj čestitosti i ustrajnosti da na mlade generacije prenesu svoje znanje i iskustvo.

Učenicima i profesorima koji su osvojili prva tri mjesta u svojim kategorijama uručene su diplome i novčane nagrade, a svim učenicima prigodni pokloni.

Nakon proglašenja pobjednika, upućene su čestitke svim učenicima i profesorima koji su učestvovali na takmičenju Islamske vjeronauke, a posebne čestitke i pohvale upućene su pobjednicima koji će predstavljati Muftijstvo sarajevsko na finalnom takmičenju na nivou Rijaseta IZ-e u BiH.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.