SportKošarkaMeđunarodni turnir "Kengur kup" okupit će u Zenici više od 400 sudionika...

Međunarodni turnir “Kengur kup” okupit će u Zenici više od 400 sudionika i 15 klubova

Košarkaški klub Kengur iz Zenice narednog će vikenda biti domaćin 25. međunarodnog turnira “kengur kup 2023”, na kojem će sudjelovati 28 selekcija s više od 400 mladih košarkaša iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovenije, a moguće i Hrvatske.

Turnir se igra u konkurencijama pet uzrasta: predpionira (četiri selekcije), pionirki (četiri), pionira (osam), kadeta (šest) te juniora (šest) iz 15 klubova, a gostujuće su selekcije slovenskog Maribora, mađarskog ZTE Zalaegersega, pobratima grada Zenica, dok se očekuje konačna potvrda dolaska i selekcije iz Osijeka (Hrvatska).

– Mi smo sretni što, evo 25 godina, organizujemo klub i “Kengur kup” i što nam, već 20 godina, dolazi ekipa iz Mađarske ZTE. Što nam 10 godina dolazi ekipa iz Maribora, a nadamo se da će doći i iz Osijeka. Sutra će nam javiti – najavio je na pres-konferenciji trener i osnivač Kengura Enver Jahić.

Svi mečevi, od petka u 16.00 sati do nedjelje u 16.00 sati, igrat će se u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”, koju je, kao podršku organizaciji i zeničkom klubu, osigurao Grad Zenica.

– Dvadeset i pet godina organizovati neki turnir, kao što je “Kengur kup”, velika je stvar. Zato se zahvaljujem rukovodstvu Kengura, koji ga organizuje. Grad Zenica podupire ili podržava sve sportske manifestacije, jer želja nam je da djecu sklonimo u sale, na igrališta, a ne da budu po kafanama i šiša barovima – kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Jahić je najavio da će od zeničkih klubova sudjelovati predpioniri Abecede, a od bh. klubova Dragons i Lions iz Tuzle, Orlovik Žepče, Never Stop iz Donjeg Vakufa, Busovača, Kakanj, Istočna Ilidža i Fojnica.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE