NaslovnicaSportAtletikaMeđunarodni a...

Međunarodni atletski miting “Zenica 2023.” 7.6. na Kamberovića polju

Međunarodni atletski miting “Zenica 2023”, koji organizira Atletski klub Zenica, ove će godine biti održan 7. juna, sa početkom u 16.00 sati, a trebali bi nastupiti i bh. olimpijci Amel Tuka i Mesud Pezer.

Atletski stadion “Kamberovića polje” ove će godine ugostiti takmičare iz Bosne i Hercegovine i svijeta u osam muških (100 m, 800 m, 3.000 m, vis, dalj, kugla, disk i koplje) te sedam ženskih disciplina (100 m pr., 100 m, 400 m, 1.500 m, dalj, kladivo i disk) te izvan oficijelnog takmičarskog programa juniore u trci na 200 m, kao i djevojčice 2010. godište i mlađe u trci na 300 m.

Deset najboljih rezultata bit će nagrađeno iznosima od 50 do 1.000 eura, koliko će dobiti takmičar s najvrednijim rezultatom bodovanim po svjetskim tablicama, a nagrađeni će sa po 150 eura za prvo, 100 eura za drugo te 50 eura za treće mjesto biti nagrađeni takmičari i takmičarke u svim disciplinama zvaničnog programa.

Direktor Mitinga je Aziz Kevelj, a sportski menadžer Mitinga je Hamza Alić, koji je i predsjednik AK Zenica.

Federalna.ba /cFena.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.