Lokalne TemeSportMečevi Best of the Best snooker lige odigrani i u Visokom

Mečevi Best of the Best snooker lige odigrani i u Visokom

Gornji Vakuf – Uskoplje i Visoko nove su igračke divizije Carlsberg snooker lige BiH u kojima se odigralo prvo kolo Lige, dok su u Bugojnu i Kiseljaku odigrani mečevi drugog kola.

Ovogodišnja sezona Carlsberg snooker lige BiH bogatija je za još dvije snooker divizije tako da su igrači snookera u Gornjem Vakufu – Uskoplju i Visokom dobili priliku da razviju i usavrše svoje vještine u snookeru, dok će oni najbolji imati priliku i da ih razmijene sa najboljim igračima lige iz drugih divizija u finalnom Masters takmičenju. Osvajači prvog kola Carlsberg snooker lige “Best of the best” u divizijama Visoko i Gornji Vakuf-Uskoplje su Sabahudin Čehajić i Mehrid Prijić. Ćehajić je sa 3:1 u finalu bio bolji od Abdulaha Jahića, dok je Mehrid Prijić sa 3:2 savladao Asmira Dadića.

U snooker klubu “Desetka“ u Bugojnu briljirao je Armin Bešić koji je osvojio drugo kolo takmičenja. Bešić je u izuzetno zanimljivom finalu rezultatom 3:2 savladao pobjednika prvog kola Zlatana Fuku i sa ovom pobjedom napravio veliki korak ka plasmanu u sami vrh tabele.

U “Cue Ball“ klubu u Kiseljaku u finalima smo gledali duel između učesnika prošlogodišnjeg Mastersa Carlsberg snooker lige BiH Ivana Kristića i Vedrana Miloševića, u kojem je Kristić izašao kao pobjednik i osvajač kola savladavši Miloševića rezultatom 3:2.

Naredni susreti snooker igrača u drugom kolu takmičenja čekaju nas u Tuzli u snooker klubu “Click“ i u SRC “Saraj“ u Gornjem Vakufu – Uskoplju.

Sve novosti i pojedinosti u vezi Carlsberg snooker lige Best of the Best možete pratiti putem stranice www.snooker.org.ba kao i putem Facebook stranica klubova učesnika lige.

Visoko.co.ba/Klix


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE