NaslovnicaPreporukaMažoretkinje ...

Mažoretkinje iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske prodefilirale Neumom

Neumske mažoretkinje su u okviru ovogodišnje kulturno-turističke manifestacije “Neumsko ljeto 2022.” priredile smotru pod nazivom “Neumske mažoretkinje i gosti”.

Organiziran je svečani defile glavnom neumskom šetnicom, a potom i prigodni program na sportskom igralištu hotela Zenit, na kojem su nastupili timovi iz Livna, Ljubuškog, Novog Travnika, Trilja, Dubrovnika, Zadra i Neuma.

Mažoretkinje su uljepšale program Neumskog ljeta maštovitim i raznolikim plesnim kreacijama.

Domaćini, mažoretkinje iz Neuma su se predstavile etno koreografijom u kojoj su povezale tradicionalni i moderni ples sklopivši ga u zanimljivu cjelinu koja je oduševila publiku.

Organizator je Plesni klub Paganini pod čijim okriljem i djeluju mažoretkinje iz Neuma, Livna i Ljubuškog.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Rosanda Zovko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.