NaslovnicaLokalne TemeMaturanti Med...

Maturanti Medrese “Osman ef. Redžović” posjetili Muzej genocida

Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida 1992-1995. u Sarajevu, počeo je sa radom 2016. godine. Posvećen je žrtvama zločina protiv čovječnosti i genocida koji su stradali tokom rata u Bosni i Hercegovini. U muzeju je stalna postavka u kojoj se između ostalog nalaze i eksponati kao što su: sprave za mučenje, lični predmeti žrtava, mape, svjedočanstva, predmeti iz koncentracionih logora i masovnih grobnice i sl. Unutar Muzeja se nalaze još i arhiv i izložba predmeta sakupljenih od strane Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju. S obzirom da je tokom rata u BiH postojao znatan broj koncentracionih logora rukovodstvo Muzeja je pokušalo stalnom postavkom simulirati objekte logora i uslove koji su u njemu vladali gdje su zatočenici mučeni i gdje su vršene torture nad njima.
Maturanti naše Medrese su sa prof. hafizom Harisom Delićem posjetili Muzej i uvjerili se u važnost njegovog postojanja.

Medresa “Osman ef. Redžović”

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.