Marihuana ubija ćelije raka

476
Foto: Ilustracija

Američka vlada možda će zvanično priznati marihuanu kao lijek, budući da je jedna grupa naučnika čije je istraživanje finansirala vlada, objavila izvještaj prema kom “trava” ubija ćelije raka.

Nacionalni institut o zloupotrebi narkotika objavio je izvještaj koji priznaje potencijalne medicinske koristi od marihuane. “Nedavno sprovedene studije na životinjama pokazale su da marihuana može ubiti određene ćelije raka i smanjiti ostale”, stoji u izvještaju instituta.

“Dokazi do kojih je došla studija sprovedena na životinjama sugeriše da ekstrakti cijele biljke marihuane mogu smanjiti jedan od najozbiljnijih tipova tumora mozga. Istraživanja sprovedena na miševima pokazala su da ovi ekstrakti u kombinaciji sa zračenjem povećavaju efekte radijacije na kancer”.

Naravno, nekoliko američkih država već je dozvolilo upotrebu marihuane u svrhu liječenja, a neke čak i u rekreativne svrhe, ali federalna vlada i dalje zabranjuje upotrebu marihuane.

Ministarstvo pravde je u srijedu objavilo saopštenje prema kom neće zabranjivati državama da donose zakone o upotrebi marihuane u medicinske svrhe, ali će i dalje će goniti korisnike kanabisa.

b92.net/Visoko.co.ba

Komentari

komentara