Manifestaciju ‘Dani Zaima Muzaferije’ otvara izložba slika Lazara Drljače

Manifestacija “Dani Zaima Muzaferije” bit će otvorena 25. novembra ove godine izložbom slika Lazara Drljače u Zavičajnom muzeju u Visokom.

Bit će izložena 33 djela Lazara Drljače i to iz fundusa Galerije Novi Grad/Bosanski Novi, njegovog rodnog mjesta, Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine te iz Zavičajnog muzeja Konjic, mjesta gdje je proveo posljednje godine svog života, i mjesta gdje je i umro.

Visočki Teatar TOTAL premijerno će izvesti predstavu Mire Gavrana “Noć bogova“.

Program 17. manifestacije “Dani Zaima Muzaferije” bit će realiziran uz poštivanje epidemioloških mjera i u skladu sa naredbama i preporukama nadležnih organa, saopćili su organizatori.

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.