Manifestacija „Visočke zimske radosti“ zvanično završena

MANIFESTACIJA „VISOČKE ZIMSKE RADOSTI“ ZVANIČNO ZAVRŠENA

Manifestacija „Visočke zimske radosti“ čiji je generalni pokrovitelj i organizator Općina Visoko i Općinska načelnica Amra Babić danas je, 15.02.2017. godine, zvanično završena. Na zatvaranju ovog zimskog događaja, mališani iz Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje sa dvije zanimljive tačake uokvirili su bogat kulturno-zabavni program Manifestacije.
Kulturno-zabavni program manifestacije „Visočke zimske radosti“ imao je za cilj da okupi naše sugrađane, svih generacija, te zimsku atmosferu u našem gradu učini što ugodnijom. Ovaj pilot projekat tokom protekla dva mjeseca raznovrsnim sadržajima, kao što je klizalište, zimska bašta, bazar slatkiša, i dr. na platou ispred KSC „Mladost“ ponudio je ponešto za sve posjetioce.
Kroz program kulturnih i zabavnih sadržaja uključili su se mladi svih uzrasti i na najbolji način predstavili svoje škole. Jedna od redovnih tačaka programa Manifestacije bilo je vikend predstavljanje svih osnovnih škola sa područja Općine Visoko kroz zanimljive tačke, zatim druženje sa maskotama, Zabavna večer za srednjoškolce, nastupi Osnovne muzičke škole i vrtića Visoko, kao i drugi prigodni programi namijenjeni za najmlađe. Poseban događaj u okviru „Visočkih zimski radosti“ bio je nastup takmičara brzog i umjetničkog klizanja Klizačkog saveza BiH.
Općina Visoko se pobrinula da praznične i Visočke zimske radosti ove zime osjete i korisnici Dnevnog centra Dobrinje, kao i korisnici Javne ustanove za socijalnu pomoć kroz donaciju prigodnih paketića i ugodan zabavni program.
Značajno je napomenuti da su neki sponzori u toku Manifestacije dijelili paketiće za djecu u povodu praznika, a organizovane su i brojne degustacije proizvoda domaćih firmi.
Ovom prilikom, Općina Visoko i Općinska načelnica mr.sci Amra Babić se zahvaljuju svima koji su sudjelovali u programu manifestacije „Visočke zimske radosti“, a posebno lokalnim privrednicima bez čije finansijske podrške ova Manifestacija ne bi bila moguća.

Press Općine Visoko

visoko.gov.ba