Manekeni “NovamaSa” nakon uspješnih projekata na odmoru do septembra

345

Modna agencija “NovamaS” od početka ove godine je realizirala desetak uspješnih projekata.

Ova modna agencija djeluje od 1999. godine, a od samog početka posebnu pažnju posvećivala je edukaciji djece i omladine kroz projekat “Škola malih manekena”.

– Ovim projektom smo obuhvatili veliki broj djece uzrasta od četiri do 18 godina. Naša je intencija da ih, osim iz oblasti mode, scenskog nastupa i prezentacije, ohrabrimo za organizovanje i učestvovanje u projektima kroz koje se razvija empatija i potreba za socijalizacijom i socijalnom osjetljivošću prema okruženju. Djeco, neizmjerno je ljepše u ruci držati ruku svoga druga ili drugarice, nego najljepše lice sa ekrana telefona. Probajte, prakticirajte i za ruke se držite dok odrastate. Nakon uspješne sezone i održanih revija do septembra idemo na raspust – kaže Alma Musliović, direktorica modne agencija “NovamaS”.

“NovamaS” je do sada organizovala niz prepoznatljivih projekata iz oblasti kulture, modne prezentacije za djecu i odrasle i projekata humanitarnog karaktera, od kojih se posebno izdvajaju “BH Fashion Week” – Udruženje manekena i modnih kreatora BiH (UMIMK BH), “Hajde budi mi drug” – NVO “Svjetlo”, “Baščaršijske noći” – međunarodna kulturna manifestacija, dio dječijih programa, “Kupovina sa razlogom” – BH rukotvorine, “Proljeće u dječijem domu” – JU Dječiji dom Bjelave, “Dress to impress” – I Gallery i BBI centar, “Čovjek u ogledalu” – JU Pazarić i NVO Urban Etno, “Zvjezdana revija” – JU SOS dječija sela, Kampanja za Almu Ras, “Modne priče” – Merkator, “Mini Star- Mali manekeni mali reporteri”.

Komentari

komentara