Ukoliko tokom nadolazećeg Bajrama želite isprobati nešto drugačiju poslasticu, zašto ne biste pripremili baklavu s Nutellom?
Za pripremu ovog recepta će vam trebati:
- 500 g kora za baklavu
- 400 g Nutelle
- 200 g pečenih lješnjaka
- 200 g istopljenog putera
- malo ulja
Agdu ćete napraviti koristeći:
- 1,5 čašu šećera
- dvije čaše vode
- kašičicu soka od limuna
Priprema:
Ispecite lješnjake i isjeckajte ih. Istopite puter i pomiješajte s uljem. Puterom premažite tepsiju u kojoj ćete peći baklavu. Stavite koru i premažite je puterom.
Ovaj postupak ponovite pet puta, a zatim na petu koru premažite Nutellom i pospite lješnjacima. Preko stavite koru, premažite je puterom. Postupak ponovite pet puta. Opet premažite Nutellom i dodajte lješnjake. Ponovo redajte kore.
Isjecite baklavu i stavite da se peče na 200 stepeni dok ne porumeni. Zatim smanjite na 100 stepeni i pecite još 15 minuta. Skuhajte agdu. Već pečenu baklavu zalijte agdom i pustite da upije.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.