NaslovnicaZanimljivostiMali žuti Pac...

Mali žuti Pac-Man slavi rođendan

Jedan od najpoznatijih likova iz video igrica ikad, na japansko je tržište izašao na današnji dan prije 35 godina na japansko tržište, pa se njegov rođendan slavi cijeli svijet, a vrhunac će imati ovoga ljeta, kada u kina stiže akcijska komedija “Pikseli”.

U rodnom Pac-Manovom gradu Tokiju njegovi su obožavatelji u četvrtak ušli u Guinnessovu knjigu rekorda jer je njih više od 350 obučenih u žuto svojim tijelima kreiralo najvećeg Pac-Mana od ljudi ikada, izvijestio je Continental film.

Novi restoran u Chicagu, Level 257, u zgradi s raznim zabavnim igrama koju je izgradila tvrtka Namco USA Inc. po uzoru na Pac-Mana, bit će mjesto rođendanske proslave u stilu osamdesetih, s VIP gostima iz svijeta video igara i besplatnim igricama. Tamo će se moći odigrati i legendarni, 255. i 256. nivo Pac-Mana.

Slavlje se nastavlja u subotu uz panele organizirane u povodu rođendanskog slavlja, nagrade i takmičenja, a poneki će imati priliku i igrati protiv Billa Michella, koji je u toj igrici postigao “savršeni” rezultat.

U SAD Pac-Manov rođendan proslavit će se na 75 lokacija, dok će u Velikoj Britaniji to biti na jedinstven način – bit će lansiran u svemir, što će zabilježiti posebna GoPro kamera.

U Španiji će se četiri najveće tamošnje YouTube zvijezde takmičiti u igrici Pac-Man, što će se moći pratiti uživo putem interneta, a u Parizu, Roland Garrosu, organizirat će se fotografiranje sa Serenom Williams koja u filmu “Pikseli” nastupa u ‘cameo’ ulozi.

Globalnoj rođendanskoj proslavi pridružuje se Sony Pictures, pa će objaviti najnoviju kino najavu za film čija se premijera očekuje 23. juna, te najaviti novosti o mobilnoj igri “Pixels Defense”.

U režiji Chrisa Columbusa, film prati djecu koji su osamdesetih puno puta spašavali svijet u video igricama, a sada to moraju napraviti u stvarnom životu jer su intergalatički vanzemaljci arkadne video igrice protumačili kao objavu rata, nakon čega odluče napasti Zemlju.

Američki predsjednik zato poziva svoje stare prijatelje, ujedno stručnjake u video igrama, koji pokušavaju spasiti svijet prije nego ga unište Pac-Man, Donkey Kong, Galaga, Centipede i Space Invaders. U filmu glume Adam Sandler, Kevin James, Josh Gad, Peter Dinklage, Michelle Monaghan i drugi.

Po riječima kreatora Pac-Mana, Torua Iwatanija, poput ostalih autora igrica i oni su željeli stvoriti nešto trajno, ali Pac-Man je nadišao njihova očekivanja i proteklih je 35 godina bilo vrlo uzbudljivo gledati kako ga svijet prihvaća kao jednog od svojih stanovnika.

U sklopu rođendanskog slavlja na Facebook stranici filma moći će se pogledati najsvježija kino najava za film te saznati sve novosti o mobilnoj igri.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.