“Mali format 2018”

”MALI FORMAT 2018.”

            ..je dugogodišnja, selektivna izložba u kojoj je sadržano stvaralaštvo svih istaknutih članova ULUBiH-a u protekloj 2018. godini. Karakteristika joj je zadati format rada koji ne smije prelaziti dimenzije 30×30 cm što izložbu čini iznimno praktičnom u smislu premještanja od mjesta do mjesta radi davanja na neposredan uvid što široj javnosti kako u velikim centrima, tako i u intimnim galerijskim prostorima malih sredina.

            Mala po ”formatu” ali reprezentativna po značenju i kvaliteti, ovu izložbu tradiconalno poslije Sarajeva, gdje je i formirana u organizaciji ULUBiH-a, prvu priliku za ugostiti ima Visoko. U prostoru Galerije Likum'76 posjetioci imaju priliku steći uvid i neposredno se upoznati sa onim šta je aktuelno na bosanskohercegovačkoj likovnoj kroz djela najznačajnijih aktivnihb-h umjetnika.

„Mali format“ je specifična likovna postavka gdje je svaki autor zastupljen sa svojim osobenim senzibilitetetom u polju male forme. Zastupljene su kao i dosada sve klasične likovne discipline: grafika, slikarstvo, skulptura, crtež, instalacija.

Na ovogodišnjojselekcijiizloženisuradovi 66 autora, koje je biraostručnižiri u sastavu: StijepoGavrić, Emir Osmić, HasanČakar, AvdoŽiga i Boris Hodak.Pobjednik, laueratovogodišnjegsaziva je AdmirMujkić, čiji rad predstavljauspjelukombinacijunekolikovizuelnihmedija, crtež, skulpturu i grafiku.

Srdačno upućujemo priloženu pozivnicu!

UGLU LIKUM'76 Visoko