ZanimljivostiReceptiMale tajne: Rižoto s tikvicama

Male tajne: Rižoto s tikvicama

Sastojci:

  • 600 g tikvica, opranih i naribanih
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ½ čajne žlice sušenog ružmarina ili grančice svježeg
  • 1 češanj češnjaka, protisnutog
  • 200 g Arborio riže
  • ½ čajne žlice morske soli
  • 100 ml kiselog vrhnja ili milerama
  • malo crnog papra mljevenog
  • 1 žlica kopra, sjeckanog, po želji

Priprema:

Ružmarin i češnjak kratko prepeći na maslinovom ulju da puste aromu, tikvice dodati i pirjati oko 5 minuta..
Rižu dodati, promiješati, posoliti.
1Rižoto podlijevati vrelom vodom i uz stalno miješanje kuhati oko 10 minuta na laganoj vatri.
2Vrhnje umiješati, popapriti i rižoto maknuti s vatre.
3
Posluživanje:
Po želji poslužiti posipano koprom, kao prilog uz meso ili samostalno uz salatu.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE