NaslovnicaLokalne TemeMala škola pr...

Mala škola propagande i dezavuisanja javnosti: Izdvojiš iz budžeta 6.000KM i slikaš se na investiciji od 93.000KM koja nije tvoja zasluga

Već smo navikli da medij koji je finansiran s budžeta i kojeg plaćaju našim parama radi u interesu samo jedne političke opcije što je jedno u nizu izrugivanja i ponižavanja Visočana i novinarske struke uopšte, ali način na koji taj bezobrazluk evoluira je zaista fascinantan.

Više nije dovoljno što se zloupotrebljava javni prostor i što je javno preduzeće pretvoreno u privatnu i ličnu PR službu jedne interesne grupe, već su se i zasluge drugih počele pripisivati onima koji s tim zaslugama nemaju nikakve veze. Konkretno, JU “Dom Zdravlja” Visoko od danas bogatije je za novo vozilo Hitne pomoći. Javnosti se to putem režimskog medija predstavlja kao zasluga izvršne vlasti i aktuelnog menadžmenta Doma zdravlja, a dovoljno je samo pogledati u materijale sa prošle sjednice Općinskog vijeća i već je jasno da oni koji su se danas slikali i pokušali prikupiti koji politički poen dezavuišući javnost nemaju apsolutno nikakve veze sa nabavljenim vozilom. Prije svega treba znati da je Općina Visoko u prošloj godini na račun JU “Dom Zdravlja” Visoko uplatila svega 6.000KM, a danas se pojedinci ničim izazvani slikaju pored vozila koje košta 93.000KM!?

Treba znati i to da je obaveza Općine bila da uplati na račun Doma zdravlja 50.000KM što se nije desilo. Kao što treba znati i da na relaciji JU “Dom zdravlja” Visoko i Općina Visoko postoje tužbe i krivične prijave uz krivičnu prijavu nadležnog kantonalnog ministarstva zbog nepoštivanja zakonskih procedura.

Dakle suprotno propagandnim izvještajima lokalnih, plaćenih i podobnih medija, istina je kako je vozilo hitne pomoći kupljeno i obezbjeđeno u mandatu nepodobnog direktora dr. Senada Karavdića koji u cilju “objektivnog” informisanja u prilozima PR službi aktuelne vlasti nije ni spomenut. Da se ovdje radi o klasičnoj manipulaciji i zloupotrebi tuđih zasluga jasno se vidi i iz zvaničnih dokumenata izvještaja o radu JU “Dom zdravlja” Visoko za prošlu godinu.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.