Mala škola propagande i dezavuisanja javnosti: Izdvojiš iz budžeta 6.000KM i slikaš se na investiciji od 93.000KM koja nije tvoja zasluga

Mala škola propagande i dezavuisanja javnosti: Izdvojiš iz budžeta 6.000KM i slikaš se na investiciji od 93.000KM koja nije tvoja zasluga

Izvor: Visoko.co.ba

 

Već smo navikli da medij koji je finansiran s budžeta i kojeg plaćaju našim parama radi u interesu samo jedne političke opcije što je jedno u nizu izrugivanja i ponižavanja Visočana i novinarske struke uopšte, ali način na koji taj bezobrazluk evoluira je zaista fascinantan.

Više nije dovoljno što se zloupotrebljava javni prostor i što je javno preduzeće pretvoreno u privatnu i ličnu PR službu jedne interesne grupe, već su se i zasluge drugih počele pripisivati onima koji s tim zaslugama nemaju nikakve veze. Konkretno, JU “Dom Zdravlja” Visoko od danas bogatije je za novo vozilo Hitne pomoći. Javnosti se to putem režimskog medija predstavlja kao zasluga izvršne vlasti i aktuelnog menadžmenta Doma zdravlja, a dovoljno je samo pogledati u materijale sa prošle sjednice Općinskog vijeća i već je jasno da oni koji su se danas slikali i pokušali prikupiti koji politički poen dezavuišući javnost nemaju apsolutno nikakve veze sa nabavljenim vozilom. Prije svega treba znati da je Općina Visoko u prošloj godini na račun JU “Dom Zdravlja” Visoko uplatila svega 6.000KM, a danas se pojedinci ničim izazvani slikaju pored vozila koje košta 93.000KM!?

Treba znati i to da je obaveza Općine bila da uplati na račun Doma zdravlja 50.000KM što se nije desilo. Kao što treba znati i da na relaciji JU “Dom zdravlja” Visoko i Općina Visoko postoje tužbe i krivične prijave uz krivičnu prijavu nadležnog kantonalnog ministarstva zbog nepoštivanja zakonskih procedura.

Dakle suprotno propagandnim izvještajima lokalnih, plaćenih i podobnih medija, istina je kako je vozilo hitne pomoći kupljeno i obezbjeđeno u mandatu nepodobnog direktora dr. Senada Karavdića koji u cilju “objektivnog” informisanja u prilozima PR službi aktuelne vlasti nije ni spomenut. Da se ovdje radi o klasičnoj manipulaciji i zloupotrebi tuđih zasluga jasno se vidi i iz zvaničnih dokumenata izvještaja o radu JU “Dom zdravlja” Visoko za prošlu godinu.