NaslovnicaLokalne Teme"Mala medresa...

“Mala medresa” od 2. do 16. jula ove godine u Medresi “Osman-ef. Redžović”

Ljetna škola “Mala medresa”, projekat koji od 2013. godine zajednički organizuju Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) i Medresa “Osman-ef. Redžović” iz Visokog, ove godine bit će realiziran od 2. do 16. jula.

Ovaj projekat pokrenut je s ciljem da se omladina s područja Sjeverne Amerike više upozna s kulturom, historijom, maternjim jezikom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine, ali i da nauče nešto više o svojoj vjeri i tradiciji.

“Mala Medresa” se održava tokom ljetnog raspusta u Medresi “Osman-ef. Redžović” u Čajangradu kod Visokog.

– Pozivamo mlade od 14 do 18 godina da se prijave i da iskoriste ovu priliku pa da dio svog ljetnog raspusta provedu na ljetnoj školi, putujući Bosnom i Hercegovinom, družeći se sa svojim prijateljima, zabavljajući se i učeći – objavila je IZBSA.

Cilj ljetne škole islama je povezivanje djece u Sjevernoj Americi, ali i njihovo povezivanje sa domovinom Bosnom i Hercegovinom, te da se polaznicima na organiziran način omogući  bolje upoznavanje sa šerijatskim propisima, islamskom kulturom i civilizacijom, bošnjačkom tradicijom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine. Pored klasičnih predavanja u učionici, projekat obuhvata i učenje u prirodi, izlete, debate i psihološke radionice.

Prijave se primaju do popune mjesta ili do početka ramazana, kada će se sve prijave evaluirati prema prioritetima i kriterijama korištenim u prijašnjim programima. Tek nakon evaluacije svi primljeni kandidati će biti obavješteni, a ako bude slobodnih mjesta, rok za prijave će biti produžen.

Više informacija će u narednom periodu biti dostupno kroz džemate IZBSA, a formular za prijavu dostupan je na linku https://formlets.com/forms/B51Wlow9p2O26sEI/

Sva pitanja moguće je poslati na e-mail malamedresa@izbsa.com.

Visoko.co.ba/Preporod.info

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.