NaslovnicaBiHMahmuljin se ...

Mahmuljin se nije odazvao na poziv na izdržavanje zatvorske kazne

Nekadašnji zapovjednik Trećeg korpusa Armije Bosne i Hercegovine Sakib Mahmuljin nije se odazvao pozivu Suda Bosne i Hercegovine kako bi mu bio uručen dokument na osnovu kojeg bio poslan na izdržavanje kazne zatvora, potvrđeno je iz Suda Bosne i Hercegovine za portal Kliks.

Presudom Suda Bosne i Hercegovine Mahmuljin je osuđen na osam godina zatvora jer nije spriječio ubojstva i nečovječna postupanja pripadnika odreda El-Mudžahid na području Vozuće i Zavidovića.

Nakon što je osuđen, mediji su objavili da je Mahmuljin napustio Bosnu i Hercegovinu i otišao u Tursku na liječenje o čemu je njegov odvjetnik obavijestio Sud Bosne i Hercegovine.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.