Mahir Hasečić (SDP): Regulatorna agencijo oprostite im, ne znaju šta rade

Prebacujući kanale na TV prijemniku ostao sam frapiran kada sam vidio da se na RTV Visoko dan prije početka kampanje pušta repriza intervjua sa kandidatkinjom za gradonačelnicu Visokog, trenutnom gradonačelnicom Amrom Babić.

Svjesni su svi da je RTV Visoko pod punom kontrolom ureda gradonačelnice ali mnogi ne znaju da RTV Visoko ovim potezom rizikuje desetine hiljada KM kazne od strane Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).
Pitam ih, da li bi ovako rizikovali ukoliko bi eventualne kazne plaćali iz vlastitog džepa???

Regulatornu agenciju za komunikacije molim da budu milostivi i da zažmire na sve ovo jer građani Visokog su svakako ojađeni dovoljno, prevelik su broj izgubljenih sudskih presuda u kojim je Gradska uprava ili gradonačelnica bila poražena platili svojima parama.Ne treba im da sad još plaćaju kazne zbog bezobrazluka koji se duži niz godina provodi na lokalnoj televiziji mada je ovo od neku noć prebacilo i moja očekivanja od njih. Dakle, iznenadili ste me dokle ste spremni ići.

Dragi građani, ukoliko svoje povjerenje date SDP-u uradit ćemo sve da ovaj javni servis vratimo građanima a novinarima obećavamo sve njihove slobode koje im po zakonu pripadaju. Regulatorna agencijo, oprostite im, ne znaju šta rade. Oprostite im zbog ovog napaćenog naroda.