NaslovnicaLokalni izboriMahir Čengić ...

Mahir Čengić (SDP Visoko): Zar je stvarno svejedno?

Nemam i ne želim da imam nalog na društvenim mrežama jer ne volim ono u što su se društvene mreže pretvorile, ali u momentu kad je zbog zdravstvene situacije neodgovorno i bezobrazno okupljati ljude oko sebe da im kažeš svoje mišljenje, moram na ovaj način glasno razmišljati.

Kampanja se bliži kraju, a kao nikad dosad odlikovala ju je bahatost, licemjerje i beskrupuloznost važnijih političkih subjekata sa područja našeg grada. Stvorile su se naoko dvije suprostavljene strane koje imaju isti korijen i politički genetski materijal, i koje su se takmičile u zamazivanju očiju narodu kojem to suprostavljanje nikad i nije bilo do kraja jasno.

Jedni se kao brinu o svakom građaninu (šta li bi im rekli mještani Brezovika, ako oni i znaju gdje je Brezovik), a drugi se čude lošom infrastrukturom u mjesnim zajednicama koje su obišli, baš kao da su pali s Marsa i kao da nikad nisu bili vlastodršci, a jesu i danas. Ima i onih koji u sve težoj migrantskoj krizi radije, umjesto svog posla, obilaze visočke ulice i obećavaju njihovo krpljenje.

Putujući cirkusi prokazaše njihovu jedinu brigu, onu o dobijanju vlasti. O zdravlju onih od kojih na skupovima okupljaše milom i silom i od kojih očekuju glasove će valjda kasnije, možda računajući da će nas manje ostati nakon izbora zahvaljujući koroni.

Vjerujem da građani imaju snage i volje da se kritički osvrnu na protekli period, prepoznaju dobre i loše poteze i s tim na umu izraze svoje biračko pravo, a glasanjem za kandidate sa liste SDP će se njihov glas slušati, a ne samo čuti. To smo dosljedno dokazali u proteklim godinama i nadam se da se narod neće dati zavarati, nije bilo lako biti jedina prava opozicija u maloj sredini kao što naše Visoko jeste.

Ne mogu i ne želim da vjerujem da je građanima svejedno ko će ih predstavljati u Gradskom vijeću, ne mogu da vjerujem da prihvaćamo status stada koji nam je namijenjen. Neću da vjerujem da većina građana bespogovorno prihvaća sve servirano kao što znam da nije sve do sad urađeno apsolutno neispravno.

Nije svejedno!

 

Visoko.co.ba/GO SDP Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.