ZDKKulturaMaglaj: Iz srednjih škola ispraćeno 200 maturanata

Maglaj: Iz srednjih škola ispraćeno 200 maturanata

Mješovita srednja škola (MSŠ) i Gimnazija „Edhem Mulabdić“ ispratile su u novi život oko 200 maturanata. Bile su ovo, naglašavaju u školama, generacije za ponos. U MSŠ su ispratili 135 učenika 68.generacije.

Za priznanje „Učenik generacije“ konkursalo je 25 učenika, a ovo priznanje ponio je Anes Čaušević.

Osim svih petica, Anes je na Kantonalnim takmičenjima iz matematike postogao je zapažene rezultate. Amna Kalabić dobitnica je “Posebne diplome” koja se dodjeljuje maturantima koji su tokom školovanja imali petice iz svih nastavnih predmeta.

U Gimnaziji je svoje školovanje završilo 46 učenika 46. generacije. Priznanje „Učenik generacije“ ponio je Mirza Bradarić. Bio predsjednik Vijeća učenika, predstavljao školu na takmičenju iz fizike i puno učio na radionicama neformalnog obrazovanja. Dobitnik je i 100% stipendije na Internacionalnom Burch univerzitetu. „Posebne diplome“ dobili su: Vildana Hasanić, Suada Kadušić, Eniz Smajuković, Mirza Bradarić, Marijana Petrušić, Zerina Đuhera, Enida Delić i Nermina Hasičević. Iz škola su maturantima poželjeli široke životne puteve, onima koji nastavljaju školovanje da upišu željene fakultete, a ostalima da vrlo brzo budu na svome prvom radnom mjestu.

visoko.ba/maglaj.net

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE