BiHMagazinović: Nema izmjena Izbornog zakona BiH bez provođenja evropskih presuda

Magazinović: Nema izmjena Izbornog zakona BiH bez provođenja evropskih presuda

Nakon što je HNS objavio svoj prijedlog izmjena Izbornog zakona, SDP-ov državni parlamentarac Saša Magazinović kazao je kako neće podržati izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine ukoliko one ne uključuju i provođenje evropskih presuda, kojima bi bila uklonjena diskriminacija pasivnog biračkog prava konstitutivnih naroda i ostalih.

Njegov stranački kolega i ujedno federalni ministar za izbjeglice i raseljena lica Nerin Dizdar poručio je da pitanja izbora člana Predsjedništva BiH nema bez promjene Ustava – tačnije, bez implementacije presuda Evropskog suda za ljudska prava.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE