NaslovnicaSvijetMacron sprema...

Macron spreman razmotriti europsku perspektivu BiH

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izrazio je spremnost da razmotri prijedlog Slovenije da se Bosni i Hercegovini dodijeli kandidacijski status. Nakon razgovora sa slovenskim premijerom, koji je ranije već pokrenuo tu inicijativu, Macron je dodao da je jasno kako je situacija na Zapadnom Balkanu kritična, a Bosna i Hercegovina se nalazi u prilično jedinstvenoj situaciji.

“Jasno je da imamo sve veće vanjske snage koje koriste tenzije među zajednicama da destabiliziraju ne samo Bosnu i Hercegovinu već i najbliže susjede i cijeli region. Mislim da to ne možemo prihvatiti. Dakle, ako je evropska perspektiva dio paketa s uvjetima da se to popravi, potpuno sam spreman da to razmotrim”, rekao je Macron.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.