Potrebni sastojci:
800 g lososa
2 kašičice rendanog đumbira
2 kašičice začina
3 čena bijelog luka
2 kašike susamovog ulja
sok od pola limete
2 kašike soja-sosa
kašičica smeđeg šećera
ljuta papričica
2 kašike maslinovog ulja
Način pripreme:
Filete lososa natrljajte đumbirom, suvim začinom i izgnječenim bijelim lukom. Prelijte susamovim uljem, sokom limete, soja-sosom, pa pospite isjeckanom papričicom i šećerom. Neka riba stoji u ovoj marinadi oko sat vremena. Potom je pecite na zagrijanom ulju, sa obje strane, oko pet minuta. Losos služite uz mrkvu sječenu na štapiće ili uz kuhani brokoli.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.