Loš menadžment razlog zbog kojeg rukometna reprezentacija BiH ne igra utakmicu u Visokom?

Da li je uprava KSC "Mladost" odgovorila na izazov

582
alt

Prije nekoliko sedmica govorili smo o tome kako je termin u tuzlanskom Mejdanu za utakmicu rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv reprezentacije Bjelorusije, u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo u rukometu 2016. godine, otkazan zbog Sajma Energa i kako je to idealna prilika koju Visoko treba da iskoristi, kako bi se ovakav jedan značajan događaj organizovao baš u našem gradu. Ipak, nezainteresovanost rukovodećih kadrova u KSC “Mladost” te ni najmanja reakcija na sve tekstove, koje je naš portal objavio, ukazuje na to kako grad rukometa zaista uništava sve svoje sportske potencijale i zbog toga reprezentacija svoje važne utakmice nikada neće igrati u Visokom, dok se svijest odgovornih ne promijeni.

Naime, jučer je iz Gradske Arene u Zenici potvrđeno kako će upravo oni biti domaćini rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine 11. juna, za utakmicu protiv reprezentacije Bjelorusije, koja je na programu od 20:15 sati. Ovo je još jedan od mnoštva primjera kako sport u našem gradu stagnira i kako se odgovorni za ovakvo stanje sporta u Visokom ne ponašaju baš odgovorno i ne iznalaze načina da loše stanje promijene. U prilog tome govori i činjenica kako su se čelni ljudi Gradske Arene u Zenici, a nakon obavještenja da je otkazano odigravanje utakmice u Mejdanu, potrudili da organizuju sastanak sa čelnicima rukometnog saveza i kako su u vrlo kratkom roku susretljivošću i dobrim menadžerskim sposobnostima uspjeli da u svoj grad dovedu reprezentaciju, koja će donijeti mnoštvo prihoda, od samih troškova koje reprezentacija snosi, pa do navijača i drugih prijatelja sporta koji će doći da pogledaju ovu važnu utakmicu.

Na kraju, još jednom se postavlja pitanje, koliko je ustvari logično da se jednoj takvoj upravi, nakon godina nezainteresovanosti u radu i nakon mnogobrojnih slučajeva u kojima su opstruirali visočke sportske kolektive, povjeri ne samo KSC “Mladost”, kao objekat čijim prihodima i rashodima upravljaju, nego im se u nadležnost i na upravljanje daje još jedan sportski objekat na području Visokog, a to je Gradski stadion Luke? Ovo je pitanje na koje će nezadovoljni građani Visokog, u svakodnevnim razgovorima dati mnoge negativna mišljenja o upravi KSC “Mladost”, iz kojih proizlazi odgovor da oni koji upravljaju sportom i sportskim objektima u Visokom baš i nisu zainteresovani da svoju situaciju promijene na bolje.

Komentari

komentara