Lojo: Vodili smo 10 minuta protiv velike Francuske i imali više skokova, sretan sam i ponosan

EUROBASKET

Lojo: Vodili smo 10 minuta protiv velike Francuske i imali više skokova, sretan sam i ponosan

Idemo probati dobiti Švedsku – zaključio je selektor “Zmajica”

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo, nakon poraza od Francuske, obratio se medijima na press konferenciji. Istakao je da je BiH pokazala kako se može nositi sa najjačim rivalima, što je svakako Francuska.

– Otvorili smo utakmicu odlično i kontrolisali smo igru 15-tak minuta. Vodili smo i desetak minuta u ovoj utakmici. Posebno sam ponosan da smo imali više skokova od jedne Francuske. Procent šuta nam nije bio tako dobar, Francuska je vrlo dobar tim i želim im sreću. Očekujem da ću Francusku vidjeti i u finalu. Sretan sam zbog našeg tima jer su pokazali karakter, rekao je Lojo, a onda se osvrnuo na rekord Džonkel Džons (Jonquel Jones), koja je upisala 24 skoka u jednom meču Eurobasketa:

– Sretan sam i zbog nje i čestitam joj na rekordu, pošto sjajno igra – zaslužila je to.

Za kraj selektor se obratio i navijačima u našoj zemlji.

– Pozdrav gledateljima i navijačima, a i onima koji su bili ovdje, posebno se zahvaljujem. Imali smo problema, Marica Gajić nije mogla nastupiti zbog bolova u nozi. Vodili smo 10 minuta veliku Francusku i pokazali smo da možemo igrati sa svakim. Idemo probati dobiti Švedsku – zaključio je Lojo.

avaz